Title Image

Rosteriet och kaffet

Om oss

I huset har ursprungligen funnits en ost- och smörbutik. Huset har renoverats och idag kan man bekanta sig med hur ett kafferosteri fungerar. Grupper i olika storlekar är välkomna att följa med verksamheten på rosteriet.

Under besöken berättar vi om kaffe och om hur rostningsprocessen går till. Självklart får man även smakprov på det nyrostade kaffet. Fråga oss gärna, så berättar vi mer!

I kafferosteriet används en legendarisk Probat UG-22 drumkafferost. Kaffet rostas alltid i små mängder för att kunna garantera den utmärkta kvaliteten. Kaffe rostas nästan dagligen. Porvoon Paahtimo har två egna kaffeblandningar Coffee och Espresso. Utöver dem så rostar vi ett av världens mest anrika kaffe, Jamaica Blue Mountain, samt nu och då även andra specialsorter.

Vår Coffee-blandning är framtagen som bryggkaffe och lämpar sig även i pressokannor. Espresso-blandningen lämpar sig till espressomaskiner och mockabryggare. Kaffet till dessa blandningar kommer från olika håll i världen. Blandningarnas bönor, deras blandningsförhållande och rostningsgrad är väl bevarade hemligheter!

Kaffe kan du även köpa med dig hem eller som gåva. En påse kaffe passar även utmärkt som företagsgåva. Då man beställer kaffe som företagsgåva går det även att få kaffepåsen med egen text och etikett. Kan man tänka sig en bättre gåva som innehåller nyrostat och väldoftande kaffe?

Kaffe kan även beställas direkt hem. Kaffepåsarna skickas hem till dig med posten.

Sortiment
Coffee
6,20 € / 150 g, 18,90 € / 500 g, 35,00 € / kg

Aromrik och fyllig, mörkt och starkt bryggkaffe. 100% arabica. Denna bladning har vi serverat hos oss sedan 2001. Wienerrost.

Espresso
6,20 € / 150 g, 18,90 € / 500 g, 35,00 € / kg.

Mjuk och mörk espresso, 80% arabica 20% robusta. Kan njutas som sådan eller som bas till mjölkdrycker. Espressorost.

Smakkaffen
7,20 € / 150 g

Vanilj, Choklad, Choklad-Chili, Nöt och Tiramisu

Din kaffebeställning kan du skicka till paahtimo@porvoonpaahtimo.fi. Två småpåsar går bra som brev. Större mängder skickar vi som paket. Kom även ihåg våra goda Jeeves & Jericho-teesorter!

Är du intresserad av servera Porvoon Paahtimos kaffe i ditt café eller restaurang?

Vill du bli återförsäljare av våra kaffesorter?

Vi erbjuder dig ett hantverkskaffe, nyrostat och packat i småpåsar eller enkilos påsar. Vårt kaffe är alltid garanterat färskt. Vi rostar vårt kaffe på beställning och skickar det följande dag till vår kund. Vi hjälper gärna till med alla frågor som berör kaffe!

Vi rostar även kaffe av kundens egna råbönor. Fråga mer!

Kafferosteriets kontaktuppgifter:

paahtimo@porvoonpaahtimo.fi
tel. 040 159 1144