Reine Rimón & Her Dream Blues Band

Torstaina 12.12. jatkuu Paahtimossa jazz-laulajatar Reine Rimónin suosittu konserttisarja. Laulajatar esittää “Dream Blues Band” -orkesterinsa kanssa alkuperäistä New Orleans -tyylisuunnan jazzia sellaisena kuin se syntyi yli sata vuotta sitten. Perjantaina alkavalle Porvoo Jazz Festivalille tilaisuus on oivallinen alkusoitto ja osoittaa kuinka kauas nykyjazz on kulkeutunut kansanmusiikkina syntyneen jazzin alkujuurilta. Konsertin ohjelmistossa on tuttuja kappaleita, mutta myös paljon sellaisia,
joita kuullaan vain harvoin Suomessa ja joita ei Porvoossa ole esitetty kenties koskaan aiemmin. Ohjelmisto kattaa laajalti alkuperäisen jazzin kirjon: kabaree-iskelmiä, bluesia, gospelia ja kreolinkielisiä laulelmia.

Reine Rimón on esiintynyt yli 60-vuotisen uransa aikana lähes kaikilla suomalaisilla festivaaleilla, mm. Pori Jazzissa kymmenkunta kertaa. Suomen kansainvälisimmässä jazz-klubissa, Storyvillessä, hän on hän on esiintynyt yli 500 kertaa – ja on siellä estradilla seuraavan kerran 5.10. Jazzin syntymä-
kaupungissa New Orleansissa laulajatar on konsertoinut kymmeniä kertoja, ja on kaupungin kansainvälinen kunniakansalainen.
Paahtimon yläkerta on osoittautunut akustisen jazzin ihanteelliseksi soittopaikaksi. Sähköistä äänentoistoa ei pääosassa tarvita, joten instrumentit soivat luonnollisella äänellään ja voimallaan. Yleisö on soittajia lähellä ja tunnelma on intiimi. Luvassa on tunnelmallinen ilta.

Reine Rimónia säestävä Dream Blues Band on koottu suomalaisista traditionaalisen jazzin huippunimistä. Orkesterissa soittavat:
Kimmo Leppälä (klarinetti), Jukka Järvelä (banjo), Robert de Godzinsky (piano) ja Alpo Collanus (rummut).
Tällä kertaa on mukana kaksi vierailijaa: Matti Iiramo (pasuuna) ja Alvi Leppälä (saksofonit).
Kolme orkesterin jäsenistä on porvoolaisia, mukaan lukien Reine Rimón, joka muutti viime syksynä Kaliforniasta “unelmien kaupunkiin” Porvooseen.Orkesterin tunnuskappaleena onkin “Dream Blues”.

Liput 12€ sis.juoman
Liput tulevat myyntiin 2 viikkoa ennen keikkaa!