REINE RIMÓN & Her Dream Blues Band

Torstaina 4.7.2019 vietetään Paahtimossa jazzin syntymämaan USA:n kansallispäivää soittamalla jazzin syntymäkaupungissa New Orleansissa runsaat 100 vuotta sitten alkunsa saanutta uutta vallankumouksellista musiikkia – jazzia. Jazz on USA:n kongressin päätöksen mukaan “ainoa Yhdysvalloissa syntynyt korkeakulttuurin muoto, joka on levinnyt maail- manlaajuiseen suosioon”. Tämän vuoksi kongressi on julistanut jazzin Yhdysvaltain ainutlaatuiseksi kansallisperinteeksi.

Merkkipäivän kunniaksi Suomen jazzin “Grand Old Lady” eli laulajatar Reine Rimón laulaa jazzia siinä muodossa kun se syntyi viime vuosisadan alussa. Reine Rimón on mamme ainoa jazz-vokalisti, joka on erikoistunut alkuperäisen New Orleans -tyylisuunnan lauluihin.
Konsertin ohjelmistossa on tuttuja kappaleita, mutta myös paljon sellaisia, joita kuullaan vain harvoin Suomessa ja joita ei Porvoossa ole esitetty ken- ties koskaan aiemmin. Ohjelmisto kattaa laajalti alkuperäisen jazzin kirjon: kabaree-iskelmiä, bluesia, gospelia ja kreolinkielisiä laulelmia.
Reine Rimón on esiintynyt yli 60-vuotisen uransa aikana lähes kaikilla suo- malaisilla festivaaleilla, mm. Pori Jazzissa kymmenkunta kertaa. Ainoana eurooppalaisena laulajattarena – ja ainoana suomalaisena kautta aikojen – hänet kutsuttiin vuonna 1986 esiintymään maailman suurimman alkuperäis- jazzin festivaalin pääkonserttiin New Orleansiin. Sittemmin hän on esiinty- nyt jazzin syntymäkaupungissa kymmeniä kertoja ja saanut lukuisia tunnus- tuksia, mm. kansainvälisen kunniakansalaisuuden.

Laulajatarta säestävä neljän hengen Dream Blues Band on koottu suomalaisista traditionaalisen jazzin huippunimistä. Kolme orkesterin jäsenistä on porvoolaisia, mukaan lukien Reine Rimón, joka muutti viime syksynä Kaliforniasta “unelmien kaupun- kiin” Porvooseen. Orkesterin tunnuskappaleena onkin “Dream Blues”.