Reine Rimón and Her Dream Blues Band

Torstaina 9.5.2019 kuullaan Paahtimossa harvinaista musiikkia: maailman vanhinta jazzia. Sitä esittää Suomen jazzin ”Grand Old Lady” eli laulajatar Reine Rimón. Hän on maamme ainoa jazz-vokalisti, joka on erikoistunut alkuperäisen New Orleans -tyylisuunnan lauluihin.

Konsertin ohjelmistossa on tuttuja kappaleita, mutta myös paljon sellaisia, joita kuullaan vain harvoin Suomessa ja joita ei Porvoossa ole esitetty kenties koskaan aiemmin. Ohjelmisto kattaa laajalti alkuperäisen jazzin kirjon: kabaree-iskelmiä, bluesia, gospelia ja kreolinkielisiä laulelmia.

Reine Rimón on esiintynyt yli 60-vuotisen uransa aikana lähes kaikilla suomalaisilla festivaaleilla, mm. Pori Jazzissa kymmenkunta kertaa. Ainoana eurooppalaisena laulajattarena – ja ainoana suomalaisena kautta aikojen – hänet kutsuttiin vuonna 1986 esiintymään maailman suurimman alkuperäisjazzin festivaalin pääkonserttiin New Orleansiin. Sittemmin hän on esiintynyt jazzin syntymäkaupungissa kymmeniä kertoja ja saanut lukuisia tunnustuksia, mm. kansainvälisen kunniakansalaisuuden.

Tämä on Reine Rimónin ensimmäinen esiintyminen Paahtimossa ja ensimmäinen Porvoossa sitten viime vuosisadan. Laulajatarta säestävä neljän hengen Dream Blues Band on koottu suomalaisista traditionaalisen jazzin huippunimistä. Kolme orkesterin jäsenistä on porvoolaisia, mukaan lukien Reine Rimón, joka muutti viime syksynä Kaliforniasta ”unelmien kaupunkiin” Porvooseen. Orkesterin tunnuskappaleena onkin ”Dream Blues”.

Liput 12€ sis.juoman
Liput nyt myynnissä!