Bar & Café

Porvoon Paahtimo innehar även A-rättigheter. Barens utbud är mångsidigt och internationellt. Vårt utbud består av öl, vin, cider, konjak, whisky, skumvin, olika drinkblandningar och självklart kaffedrinkar. Vår populäraste kaffedrink är Irish Coffee. Vi är stolta över vårt ölutbud, på fat har vi varierande öl enligt säsong. Kom och provsmaka och hitta din egen favorit!

Porvoon Paahtimo har ett brett utbud av kaffe och kaffedrycker, kaffet är självklart rostat i vårt eget rosteri. I vårt urval finns även en av världens mest uppskattade kaffesorter- Jamaica Blue Mountain. Förutom kaffe finns även te och varm choklad.

I vitrinen finns söta och salta tilltugg.

Fest- och möteslokaler

Tegelmagasinet (40 personer)
På andra våningen finns en annorlunda fest- och möteslokal. Den unika miljön erbjuder ypperliga utrymmen för olika tillställningar, såsom möten, fotbildningar och födelsedagsfester. Servering ordnas enligt kundens önskemål och salen har A-rättigheter.

Runt de stora borden i festsalen ryms ca 30 personer. Dessutom finns det bekväma fåtöljer i samma utrymme samt en videoprojektor, ljudanläggning och trådlöst bredband.

Kahvipaahtimo

Kafferosteriet (12 personer)
Vårt kafferosteri finns i Gamla staden i Borgå, närmare bestämt intill tegelmagasinet i ett rött hus som är från 1800-talet. I rosteribyggnaden finns även ett gemytligt utrymme för mindre möten . Runt bordet finns plats för 12 personer. Fler sittplatser får man av kaffesäckar om så önskas. Servering ordnas enligt kundens önskemål och utrymmet har A-rättigheter.

Rosteriet och kaffet

Vårt kafferosteri finns i Borgås Gamla stad, bredvid tegelmagasinet i ett rött hus som är från 1800-talet. I huset har ursprungligen funnits en ost- och smörbutik. Huset har renoverats och idag kan man bekanta sig med hur ett kafferosteri fungerar. Grupper i olika storlekar är välkomna att följa med verksamheten på rosteriet. Under besöken berättar vi om kaffe och om hur rostningsprocessen går till. Självklart får man även smakprov på det nyrostade kaffet. Fråga oss gärna, så berättar vi mer!

I kafferosteriet används en legendarisk Probat UG-22 drumkafferost. Kaffet rostas alltid i små mängder för att kunna garantera den utmärkta kvaliteten. Kaffe rostas nästan dagligen. Porvoon Paahtimo har två egna kaffeblandningar Coffee och Espresso. Utöver dem så rostar vi ett av världens mest anrika kaffe, Jamaica Blue Mountain, samt nu och då även andra specialsorter.

Vår Coffee-blandning är framtagen som bryggkaffe och lämpar sig även i pressokannor. Espresso-blandningen lämpar sig till espressomaskiner och mockabryggare. Kaffet till dessa blandningar kommer från olika håll i världen. Blandningarnas bönor, deras blandningsförhållande och rostningsgrad är väl bevarade hemligheter!

Kaffe kan du även köpa med dig hem eller som gåva. En påse kaffe passar även utmärkt som företagsgåva. Då man beställer kaffe som företagsgåva går det även att få kaffepåsen med egen text och etikett. Kan man tänka sig en bättre gåva som innehåller nyrostat och väldoftande kaffe?

Kaffe kan även beställas direkt hem. Kaffepåsarna skickas hem till dig med posten.

Sortiment:

Coffee – Aromrik och fyllig, mörkt och starkt bryggkaffe. 100% arabica. Denna bladning har vi serverat hos oss sedan 2001. Wienerrost.
6,20€/ 150g       18,90€/500g       35,00€/kg

Espresso – Mjuk och mörk espresso, 80% arabica 20% robusta. Kan njutas som sådan eller som bas till mjölkdrycker. Espressorost.       6,20€/150g      18,90€/500g     35,00€/kg

Smakkaffen – Vanilj, Choklad, Choklad-Chili, Nöt och Tiramisu
7,20€ / 150g

Säsongskaffe (augusti-september)– Guatemala Santa Rosa Fraijanes. Wienerrost.
6,50€/150g       19,90€/500g      35,00€/kg

Din kaffebeställning kan du skicka till paahtimo@porvoonpaahtimo.fi. Två småpåsar går bra som brev. Större mängder skickar vi som paket. Kom även ihåg våra goda Jeeves & Jericho-teesorter!